Carsten Jensen
Vi, de druknede (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788275472753
Utgivelsesår: 2007, ny utgave 2011
Oversetter: Mie Hidlekr 169,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Vi, de druknede er solgt i over 50 000 eksemplarer i Norge. I Danmark er boken solgt i over 120 000 eksemplarer. Den har og fått Danmarks mest prestisjefylte litterære pris for 2007, nemlig Danske Banks Litteraturpris 2007. Prisen var på 300 000 danske kroner til forfatteren.  Med fantastiske anmeldelser og høye salgstall ble den store sjøfartsromanen fra Marstal en av de store overraskelsene høsten 2007. Vi, de druknede er en burlesk og overdådig, men også gripende beretning, der vi følger et lite samfunn av sjøfolk igjennom flere generasjoner.

Handlingen utspiller seg på Marstal, på øya Ærø i Danmark, gjennom fire generasjoner, fra den tyskdanske krig i 1848, og fram til mai, 1945. Romanen beretter om sjømennene fra Marstal, både levende og druknede, og om sjømannskoner som sitter hjemme og venter på sine ektemenn, ofte forgjeves. Den handler om sjømennenes lengsel og utferdstrang, og om reisene deres, fra Tasmania i sør, til Russland i nord.
 

PRESSEOMTALE

En litterær maktdemonstrasjon av de helt sjeldne.
VG

Bokhøstens beste roman.
Fædrelandsvennen

En mektig roman.
Jyllands-posten

Storslått havroman.
Tønsberg Blad

... umulig å legge fra seg
Fredrikstad Blad

 

Carsten Jensen

Carsten Jensen er forfatter og journalist. Han har skrevet essays, romaner og reisebøker. Han har gjennom årene mottatt flere priser og legater.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top