Daniel Mendelsohn
Forsvunnet (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788275473927
Utgivelsesår: 2010
Oversetter: Kari og Kjell Risvikkr 199,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Forsvunnet er en gripende og personlig beretning om vårt forhold til fortiden og menneskene som står oss nær. Hva slags bånd knytter oss sammen med dem vi slekter på? Hva kan vi vite om mennesker som ikke lenger lever? Hvor raskt slettes våre egne spor ut? Daniel Mendelsohns bok er ikke bare blitt en enestående kritikersuksess, men også en internasjonal bestselger.En liten gutt vokser opp i New York på 60-tallet. Langsomt oppdager han at familien bærer på en stor sorg: Noen av slektningene forsvant under Holocaust. Flere tiår senere setter Daniel Mendelsohn seg fore å komme til bunns i hva som skjedde med Ester og Shmiel Jäger og de fire døtrene. Jakten fører ham verden rundt til et titall land og fire kontinenter, men også inn i hjertet av familiens og historiens hemmeligheter, og hva det vil si å være søsken. Slik bringes historien om jødeforfølgelsene til live på en helt ny måte.

Forsvunnet fikk prisen for beste oversatte bok da den utkom i Frankrike i 2007, og toppet  listen over årets beste bøker i et titall amerikanske aviser i 2006, deriblant The New York Times, Washington Post, Boston Globe og LA Times. Mendelsohn mottok samme år National Book Critics Circle Award.
 

PRESSEOMTALE

Den viktigaste boka eg har lese (...)Ditt forhold til den andre verdenskrigen vert ikkje det same etter at du har lest denne boka.
Johannes Morken, Vårt land

Forsvunnet er en "pageturner". Det er en bok man har vanskelig for å løsrive seg fra i løpet av de 600 sidene. Det er en av de største leseopplevelsene jeg har hatt på mange år.
Gabi Gleichmann, Aftenposten

En bok til å bli klok av.
Fartein Horgar, Adresseavisa

Fengslende slektsroman.
Jens Vetland, Fædrelandsvennen

 

Daniel Mendelsohn

 

MATERIELL

 

Video // Daniel Mendelsohn på Bokprogrammet


Bokprogrammet: Nye historier om Holocaust

Back to top