Hilary Mantel
Ulvetid (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788275474498
Utgivelsesår: 2011
Oversetter: Hege Mehrenkr 199,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Hilary Mantels mesterverk Ulvetid er en av de største sensasjonene i den engelske litteraturen de siste årene: en fullstendig moderne og annerledes historisk roman, en internasjonal kritikersuksess, og den mestselgende Booker-prisvinner noensinne.

Vinner av Bookerprisen

Vinner av National Book Critics’ Circle Award


Vinner av Galaxy National Book Awards

Han er sønn av en smed, han er Englands nest mektigste mann. Thomas Cromwell er bølle og sjarmør, humanist og slåsskjempe, melankoliker og politisk geni. Folk viker unna ham. Tragedien leder ham fram til Henrik 8s side. Sammen vil de bryte alle lover for å skape et nytt England.    

Aldri har tudortidens England stått tydeligere for oss: maktens skjønnhet og brutalitet, hofflivets redsler og gleder, hverdagens lukter og smaker. Ulvetid er en roman slik man ikke trodde de kunne skrives lenger: en gjenskaping av en hel verden, med skikkelser som står skremmende levende foran oss.

«Hilary Mantel har skrevet en fullstendig moderne roman – som utspiller seg på 1500-tallet. Ulvetid byr oss et svimlende narrativt utsyn. Samtidig glitrer hver eneste side av detaljer som lyser og trollbinder.» Slik konkluderte juryen da Hilary Mantels Ulvetid ble tildelt Bookerprisen høsten 2009. Booker-dommerne var ikke de eneste som lot seg imponere: Ulvetid ble kåret til årets beste roman i 2009 i et titall internasjonale aviser, og i vår vant boken også den mest prestisjefylte litterære prisen i USA, National Book Critics’ Circle Award. 


PRESSEOMTALE

Originalt, lystig og brutalt om en dramatisk tid og en original mann.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Ulvetid er over oss. Og 700 sider er ikke én for mye. (...) Som leser suges jeg med godt hjulpet av Hege Mehrens fabelaktige oversettelse, og ser fram til fortsettelsen.
Arne Guttormsen, Vårt Land

Det ligg grundige studium bak, men det fungerer likevel mest som fantasy litteratur: ei fiktiv verd du går inn i og ikkje vil ut av; det er med sorg du lukkar boka på side 695 – var ho verkeleg ikkje lenger?
Jan Inge Sørbø, Morgenbladet

Ulvetid er en ambisiøs og observant roman om mennesker nær makten og det farlige livet de lever.
Inger Merete Hobbelstad, Dagbladet

Briljant og dyptloddende hoffreportasje.
Pål Gerhard Olsen, Bergens Tidende

Et så godt som fullkomment stykke romankunst.
Maria Årolilja Rø, Adresseavisa

Omfangsrikt epos om maktkamp i tudorenes England.
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Erkebritisk fortellerkunst på sitt beste: Ulvetid er blitt en engasjerende fortelling om en av Englands mest fascinerende personligheter gjennom tidene. (...) Ulvetid er spennende som en kriminalroman, og har i tillegg store litterære kvaliteter. (...) Hege Mehren har gjort en fremragende jobb med å oversette denne store romanen til et moderne, levende norsk.
Sindre Hovdenakk, VG

 

Hilary Mantel

Hilary Mantel regnes som en av de viktigste nålevende engelskspråklige forfattere.
Les mer om forfatteren
 

Video // Om Ulvetid


Hilary Mantel snakker om Ulvetid

Vinner av Bookerprisen

Ulvetid ble tildelt Bookerprisen høsten 2009.
Les mer

Back to top