Qiu Xiaolong
År i Rødt støv


  

Fakta

ISBN: 9788275474825
Utgivelsesår: 2011
Oversetter: Agnete Øyekr 329,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


År i Rødt støv er et levende og fengslende litterært panorama over det moderne Kinas historie, fortalt gjennom livet til menneskene i en liten gate i Shanghai fra 1948 til i dag. Menneskene i Rødt støv er overbevist om at gaten deres er den beste i hele Shanghai. Selv om den er en helt vanlig gate, full av gammeldagse shikumen-hus, bygd i en helt annen tid. Når det blir kveld og lyktene tennes samles beboerne utenfor husene for å fortelle hverandre historier. Gjennom de små historiene, og gjennom gaten, blåser hele tiden den store historien, den som kaster om på alt, forandrer menneskenes liv, sprer et fint rødt støv som legger seg over alle ting. Til sammen speiler de små sammenhengende historiene hele utviklingen fra optimismen etter den kinesiske borgerkrigen, gjennom kulturrevolusjonens grusomheter fram til dagens schizofrene kapitalistiske samfunn. Resultatet er en bok som gir et annerledes nært og menneskelig bilde av en stor og fremmed historie.
 


PRESSEOMTALE

Med sin særegne blanding av poesi og historie er Qui Xialong en av Shanghais fremste kronikører. I År i Rødt Støv forteller han en serie sammenhengende fortellinger, som hele tiden skifter mening for hver ny historie som kommer til.
Independent

Rike og stemningsfulle historier, mettet med øyeblikk av pathos og skarp humor. Et litterært portrett av Shanghais tapte år og Kinas
enorme omveltinger, gjennom femårsplaner og kulturrevolusjon, Maos død, opptøyene på Tianmenplassen og etterspillet som fulgte.
New York Times

Qiu Xiaolongs bok Rødt støv er en bokperle om Kinas mennesker gjennom de siste 60 årene.
Anita Korsgaard, Vårt Land

 

Qiu Xiaolong

Qiu Xiaolong er født i Shanghai, der han arbeidet som poet, oversetter og kritiker. Forfatteren har bodd i USA siden 1989 og har en Ph.D i litteraturvite
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKA


 

Video // 6 spørsmål til Qiu Xiaolong


Hva er det Xiaolong liker? Ta en kikk på videoen og finn ut!

Back to top