Shin Kyung-sook
Ta vare på mamma (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788275475228
Utgivelsesår: 2012
Oversetter: Jarne Byhre
Pocket


kr 149,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Den kritikerroste og prisbelønte lille romanen om en moderne koreansk familie som forsøker å finne ut hva som har hendt med moren deres – og hvem hun egentlig var, er blitt solgt verden over.

Ta vare på mamma er en roman om sårene og drømmene som skjuler seg i hjertet av en familie. Med over 1,5 millioner solgte eksemplarer på to år er boka den mestselgende koreanske romanen noensinne. Romanen ble også forfatterens store internasjonale gjennombrudd, og rettighetene til boken er så langt solgt til 23 land.

Ta vare på mamma er et unikt portrett av den koreanske kulturen, og en utforskning av universelle temaer: Hva vil det si å være mor? Hvilke bånd binder oss sammen som familie? Og hvordan blir vi usynlige for dem som står oss aller nærmest?

Mars 2012 vant hun Asias mest prestisjetunge pris: the Man Asian Literary Prize for boken Ta vare på mamma, og hun mottok den som første kvinne noensinne.

PRESSEOMTALE

Anbefales. Denne lille romanen fra Sør-Korea går rett inn i følelseslivet ditt. Guri Hjeltnes, VG

Dette er ei god bok som fortjener mange lesere.
Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

Ta vare på mamma er en bok som setter spor, en bok som får deg til å tenke deg om en ekstra gang.
Helge Kjøniksen, Moss Avis

Etter å ha lest romanen Ta vare på mamma får jeg umiddelbart lyst til å ringe min egen mor.
Selma Lønning Årø, Aftenposten K

En sår og innholdsrik utgivelse som til tross for sitt fremmedartede utgangspunkt har relevans for alle som har foreldre og/eller barn.
Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

En perle av en bok.
Olav Østrem, Klassekampen

Romanen unngår å bli for sentimental og søtladen takket være forfatterens tilsynelatende enkle og konkrete språk, noe Jarne Byhre har tatt fint vare på i den norske oversettelsen.
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Med et nøysomt språk skaper (Kyung-Sook) gjenkjennelse og medfølelse for mange. Omslaget er nydelig, og fanger inn mange av elementene fra boka: ny tid møter gammel tid, vemod, sødme og nærhet.
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

 

Shin Kyung-sook

Shin Kyung-Sook er en av Koreas fremste og mest leste moderne forfattere, med et omfangsrikt og allsidig forfatterskap bak seg.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top