Carol Birch
Jamrachs menasjeri


  

Fakta

ISBN: 9788275475303
Utgivelsesår: 2012
Oversetter: John Erik Frydenlund
Innbundet


kr 369,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Jamrachs menasjeri er et skremmende og storslagent eventyr, som kombinerer mørke og intense litterære kvaliteter med en ekte forkjærlighet for de klassiske eventyrsjangrene. Fattiggutten Jaffy Brown får livet sitt forandret av møtet med en tiger på gaten i London. Noen år senere seiler han ut på sitt livs eventyr, helt til den andre siden av verden for å fange en ekte ildsprutende drage. Det blir begynnelsen på et grandiost sjøfarerdrama, en reise ut i det ukjente, inn i naturens hemmeligheter. Der ute på det åpne havet finner Jaffys liv helt ny mening: Han oppdager vennskapets dybder – og kvaler. Han finner kjærligheten. Men først og fremst må han forsøke å overleve. Boken er solgt til 15 land, og den er solgt i 150 000 eksemplarer i England.Boken ble nominert til Bookerprisen 2011 og Orangeprisen 2012.

Carol Birch har til sammen gitt ut elleve bøker, men det er først med Jamrachs menasjeri at hun virkelig har fått oppmerksomhet utenfor Storbritannia. Boken var nominert til Booker-prisen 2011 og Orangeprisen 2012. Hun har tidligere mottatt David Higham-prisen for sin første roman, Life in the Palace (1988), og tre år senere mottok hun Geoffrey Faber-prisen for The Fog Line (1991). I 2003 ble Turn Again Home nominert til Booker-prisen.

PRESSEOMTALE

Magisk … en gjennomgripende seier for fantasien og det omhyggelige kildearbeid.
Daily Mail

En fascinerende skipperskrøne med enorme bølger og et tilsvarende høyt dramatisk nivå.
Guardian

Fengslende. Birch er en mester i å bringe fram tidsfølelsen … et overflødighetshorn av det vakre og det bisarre.
Sunday Times

Fantasifullt og lekent, en tour-de-force av en roman, der sansene nærmest tvinges tilbake til London anno 1850 og den store sjøfarertiden … gripende, makeløst godt skrevet, en ren nytelse.
The Times

En av de beste fortellingene jeg noensinne har lest; en ekstraordinær god og virkelig original bok.
A. S. Byatt

 

Carol Birch

Carol Birch har til sammen gitt ut elleve bøker, men det er først med Jamrachs menasjeri at hun virkelig har fått oppmerksomhet utenfor Stor
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top