Siddhartha Mukherjee
Keiseren over alle sykdommer Kreftens biografi


  

Fakta

ISBN: 9788275475105
Utgivelsesår: 2013
Oversetter: Mie Hidle
Innbundet


kr 399,-
Kjøp boka


Keiseren over alle sykdommer er en av de største sensasjonene på det internasjonale sakprosafeltet de siste årene. Kreftlegen Siddharta Mukjarhee undersøker kreften med en celleforskers presisjon, en historikers blikk og en biografs lidenskap.

Siddharta Mukherjees Keiseren over alle sykdommer er en av de største sensasjonene på det internasjonale sakprosafeltet de siste årene. En bok man knapt kunne tro er mulig: en storslagen, spennende, lesbar og dypt menneskelig «biografi» for kreft som sykdom. Kreftlegen Siddharta Mukjarhee undersøker kreften med en celleforskers presisjon, en historikers blikk og en biografs lidenskap. Resultatet er en lysende klartenkt og velskrevet fortelling om en sykdom som menneskene har levd med – og dødd av – i mange tusen år.

Keiseren over alle sykdommer er som en thriller med kreften som hovedperson. Det er en bok om medisinernes overmot, arroganse og misforståelser – men også om menneskelig oppfinnsomhet, kreativitet og utholdenhet. Men framfor alt er Keiseren over alle sykdommer en bok om dem som har kjempet seg gjennom forskjellige umenneskelige behandlingsregimer for å overleve, fra antikkens persiske dronning Atossa – som fikk en slave til å skjære av henne det ene brystet – fram til Mukherjees egen leukemipasient Carla.

Keiseren over alle sykdommer er en overraskende, medrivende, og innsiktsfull bok, som gir fascinerende glimt av fremtidens kreftbehandling, og håp og klarhet for alle dem som ønsker å avmystifisere kreftsykdommen.

Vinner av Pulitzerprisen som beste sakprosabok i 2011.

PRESSEOMTALE

(…) et forbløffende talentfullt, dypt rystende verk om sykdommen som truer menneskekroppen innenfra. (…) Med en grundighet og intellektuell letthet som overgår min fatteevne, leder doktor Mukherjee leseren gjennom kreftens biografi. (…) Keiseren over alle sykdommer er et formidabelt empatisk verk
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

Jeg har latt meg rive med av en bok om kreft (...) Det kan skyldes den fascinasjon vi kan kjenne overfor det onde og brutale, men i dette tilfellet er det mer på grunn av den makeløse og velskrevne fremstillingen av kreftens nådeløse historie og menneskets utallige fremstøt for å beseire den.
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

Et litterært, dokumentarisk, biografisk og medisinsk mesterverk.
Tom Egeland, VG

En god hjelp til å forstå denne verste av våre fiender.
Bjørn Vassnes, Aftenposten

en begivenhet at vi får en slik oppdatert, og til dels lettlest bok på norsk.
Ole Didrik Lærum, Klassekampen

Et imponerende verk i imponerende norsk utgave (...) For en ulærd er det en fryd å lese i Mie Hidles norske versjon.
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Det er vanskelig å tenke på noen bok for et større publikum som har formidlet moderne vitenskap eller teknologi med slik intelligens, tilgjengelighet eller innlevelse. Keiseren over alle sykdommer er en enestående bragd.
The New Yorker

En stor og vakker bok. Dette er ikke ‘populærvitenskap’ – dette er ekte litteratur.
The Observer 

Keiseren over alle sykdommer en bok mange har ventet på. Denne velskrevne og elegante teksten gjør det endelig mulig å se denne myteomspunne sykdommen rett i øynene.
The Independent

 

Siddhartha Mukherjee

Siddhartha Mukherjee er kreftlege og forsker.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top