Jón Kalman Stefánsson
Menneskets hjerte


  

Fakta

ISBN: 9788275475365
Utgivelsesår: 2013
Oversetter: Tone Myklebost
Innbundet


kr 349,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Den kritikerroste trilogien av Jón Kalman Stefánsson avsluttes med Menneskets hjerte.

Det heter seg i en gammel arabisk tekst at menneskets hjerte har to kamre. Det ene for lykke. Og det andre for fortvilelse. Fordi det er to kamre, er det også mulig å elske to personer på samme tid. Den muligheten gir kroppen oss. Men samvittigheten stritter imot. Det gjør livet vanskelig å bære innimellom.

Gutten bor i landsbyen nå, hos Gertrud. Gertrud er en egensindig kvinne, hun slåss hele tiden for sin selvstendighet, hun slåss mot makten og kjøpmennene, hun slåss for seg selv. I landsbyen handler alt om fisket. Men de nye tidene kommer også, dampskipet kommer, telefonen kommer, nye tanker kommer, språk og ord som ingen har hørt før kommer, med bølgene. Menneskets hjerte er en bok om kjærlighet og frihet. Hva er det å elske og å bli forelsket? spør gutten. Og hvem skal man egentlig velge?

Jón Kalman Stefánsson er en av Islands mest omtalte forfattere internasjonalt, og en stor favoritt også blant norske lesere og kritikere.  Gutten har vi møtt tidligere, først i Himmelrike og helvete, der han mistet sin beste venn på havet, så i Englenes sorg, der han selv møtte døden og farene i snøstormen på fjellet. Nå, i trilogiens avsluttende del, leter han etter sin framtid. Menneskets hjerte fullfører en av de sterkeste, vakreste og mest kritikerroste romanseriene i moderne nordisk litteratur. 

Om Jón Kalman Stefánsson:

«Jón Kalman Stefánsson er en stor og særpreget forfatter. Hver gang jeg leser ham blir jeg minnet om hva litteraturen – og den tilsynelatende enkle lille saken vi kaller livet – egentlig handler om. Han er en tidløs forteller.»
Carsten Jensen


PRESSEOMTALE

Skynd deg til bokhandelen, ta en sykedag, trekk en kopp te og les denne boken i et strekk. Det har den fortjent.
Fartein Horgar, Adresseavisa

Storslagen poetisk, melankolsk roman fra Island.
Gabriel Moro Vosgraff, VG

Nå som hele trilogien er tilgjengelig på norsk, er det ikke lenger noen tvil: En soleklar 6-er på terningen.
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

 

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson er født i 1963 og bor i Mosfellsbær på Island. Han innledet sitt forfatterskap som lyriker i 1988.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top