Andrew Solomon
Langt fra stammen Foreldre, barn og jakten på identitet


  

Fakta

ISBN: 9788275476591
Utgivelsesår: 2013
Oversetter: Hege Mehren, Lene Stokseth og Merete Nilssen
Innbundet


kr 299,-
Kjøp boka

Ebok: kr 129,-
Kjøp eboka


Alle foreldre bærer på to umulige drømmer. Dels vil du at barnet ditt skal bli som deg: en videreføring av dine erfaringer og idealer, din identitet. Samtidig ønsker du at barnet skal bli seg selv – et uavhengig individ, et fritt lite vesen som forfølger sine egne drømmer og drifter. De to drømmene lar seg ikke forene. Så mye smerte,  skuffelse og forvirring vokser ut av konflikten mellom disse to idealene – både for foreldre og barn. Hvordan kan vi lære oss å leve med disse motsetningene? Og hva kan de si oss om hva det er å være menneske?

For å utforske vår motsetningsfylte forståelse av arv, oppvekst og identitet bestemte Andrew Solomon seg for å begynne med de barna som virkelig er forskjellige. Over en periode på ti år dybdeintervjuet han over tre hundre familier som alle på helt konkret vis har måttet konfrontere forskjellighet: familier med barn som har Downs, er døve eller er autister, familier med vidunderbarn, barn som er unnfanget i voldtekt eller barn som har blitt kriminelle. Resultatet er en enestående åpen og lydhør bok om hva det vil si å være en familie, bygget på erfaringene til dem som ikke bare har måttet lære seg å leve med annerledeshet, men som ofte også har funnet ny og paradoksal mening i å gjøre det. For kanskje er forskjellene det eneste vi egentlig har til felles?

Langt fra stammen
er et overdådig mesterverk av en bok: en klok og inngående refleksjon over forskjellighet og forsoning, en personlig utforsking av oppvekst og foreldreskap, et rørende og fascinerende storverk om et emne som angår absolutt alle, skrevet av en av vår tids fremste sakprosaforfattere.

Vinner av National Book Critics Circle Award for beste sakprosabok 2012
Kåret til en av årets beste bøker 2012 av New York Times, Time Magazine, The Economist m.fl.
PRESSEOMTALE

En på flere måter stor bok om annerledes barn og deres familier. Andrew Solomon har skrevet en klok bok om annerledeshet - en bok som gir leserne rom og anledning til å tenke over hva det vil si å være menneske.
Andreas Wiese, Dagbladet

He (Solomon) provides us with an unrivaled educational experience about identity groups in our society, an experience that is filled with insight, empathy and intelligence. Reading Far from the Tree is a mind-opening experience.
Eric Kandel, Vinner av Nobelprisen i medisin.

En generøs, menneskelig og medfølende bok om hva det vil si å være foreldre. Vil snu opp ned på fordommene dine og etterlate deg på et bedre sted enn der du var da du begynte.
New York Times

Far from the Tree is a landmark, revolutionary book. It frames an area of inquiry ‐difference between parents and children–that many of us have experienced in our own lives without ever considering it as a phenomenon. Andrew Solomon plumbs his topic thoroughly, humanely, and in a compulsively readable style that makes the book as entertaining as it is illuminating.
Jennifer Egan

A ground-breaking book in which an eminent American writer on depression describes how children who are gay, deaf, dwarves, schizophrenic or have Down’s syndrome discover their identities—and asks whether close contact with disabled people will make the world more human.
The Economist

Nobody could read this extraordinary, moving book and not feel enlightened, but above all enlarged by it.
The Spectator

Hva er kjærlighet? I fremtiden kan du besvare det spørsmålet ved å be folk lese Andrew Solomons fullstendig enestående bok.
The Observer

Boka starter som en studie av hvordan foreldre lærer seg å leve med såkalt «vanskelige» barn. Men den ender opp som en bekreftelse på alt hva det vil si å være menneske.
The Guardian

Et mesterverk. Obligatorisk lesning for alle foreldre.
USA Today

 

Andrew Solomon

Andrew Solomon underviser i politikk, kultur og psykologi, og er en av de mest profilerte vitenskapsformidlerne og sakprosaskribentene i USA det siste tiåret.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKA


 

Video // Langt fra stammen


Se traileren for boken her

Back to top