Phil Klay
Hjemkomst


  

Fakta

ISBN: 9788275476065
Utgivelsesår: 2014
Oversetter: Halvor Kristiansen
Innbundet


kr 299,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Hjemkomst tar leseren med til fronten i Afghanistan og Irak. Til historier om brutalitet og frykt, håp og hjelpesløshet, de små og store valg i kampen for å overleve i felten og etterpå. Soldatene vi møter kjemper på ulike måter; på oppdrag som soldater i krig, men også blant sine egne tilbake i hverdagen. De sterke fortellingene og det kontante språket får både frem monotonien i krigssonen, det usagte kameratskapet, volden og angeren, isolasjonen og fortvilelsen som følger soldaten hele veien hjem. Krigen han har forlatt, forlater ikke ham.


Phil Klay, som selv tjenestegjorde som soldat i Irak, har skrevet en generasjonshistorie. Ved å skape et direkte, men litterært språk til erfaringer som soldater ellers bare deler med hverandre, ble boken en sensasjon allerede før utgivelsen i USA. Hjemkomst er spådd status som en moderne klassiker blant fortellingene som forvalter sannheten om "våre" kriger på 2000-tallet; ikke som et ideologisk prosjekt, men som eksistensielt og menneskelig drama. Det skyldes ikke minst Klays mesterlige formidling av soldatenes tap av dagliglivet, av umuligheten av å vende tilbake til livet slik det engang var.

PRESSEOMTALE

Flere av Klays historier er små, men betydningsfulle øyeblikk. Novellene angår oss med tanke på hvor mange krigsveteraner vi allerede har i Norge.
Anette Os, Fædrelandsvennen

Oppkvikkende litterær opplevelse (...) Klay fornyer den stolte amerikanske tradisjonen for litterær realisme.
Sindre Hovdenakk, VG

Phil klay har skrevet tolv gode noveller som viser fram hva det å være i krig gjør med individet. Han får fram hvordan krig gjør vanlige unge menn til nådeløse soldater og banaliteten i krigens brutalitet.
Kristin Buvik Sivertsen, Dagsavisen

En av årets beste amerikanske bøker.
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Når historiene fra denne tiden er kommet frem og makuleringsmaskinene er slått av, vil vi vende oss mot forfattere som Phil Klay for endelig å kunne forstå hvem vi virkelig var, og hvor vi har vært, og hvor vi skal. Hjemkomst vil være en av de store novellesamlingene i senere tid. Phil Klay er en forfatter av vår tid.
Colum McCAnn

A powerful statement on the nature of war, violence, and the nuances of human nature.
Publishers Weekly

Mens vi prøver å forstå de menneskelige omkostningene som enda en krig utkjempet i utlandet fører med seg, får vi historiene om de amerikanske soldatene fra Phil Klay, fortalt med en særegen, ny og sterk stemme.
Nathan Englander

 

Phil Klay

Phil Klay publiserte sin første historie, Redeployment, i litteraturmagasinet Granta i 2011. Novellesamlingen med samme navn er hans debut. Han har ogs&a
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top