Carsten Jensen, Anders Sømme Hammer
Alt dette kunne vært unngått


  

Fakta

ISBN: 9788275477062
Utgivelsesår: 2014
Innbundet


kr 349,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


På det meste var 150 000 utenlandske soldater utplassert samtidig i Afghanistan. I 2014 forlater de landet. Det er ikke fordi det er blitt fred. Vesten har gitt opp å knuse Taliban, og demokratibyggingen har havarert. I løpet av en kort periode skjer det nå enorme maktforskyvninger der både opprørere og krigsherrer står parate til å fylle tomrommet etter utlendingene.

Danske Carsten Jensen og norske Anders Sømme Hammer har på egen hånd reist i noen av Afghanistans mest urolige områder og møtt dem som blir igjen i krigen, blant annet krigsherrene og militsene som opererer utenfor enhver kontroll. Kvinnene som trodde på utlendingenes løfter om frigjøring og likestilling. Familier som har mistet barn i NATOs bombeangrep, og etterlatte til dem som har lidd den såkalte martyrdøden i kamp mot utlendingene og den afghanske staten.


Dette er historien om det nye Afghanistan.

 

PRESSEOMTALE

Jensen beskriver med innlevelse den frykt og angst som preger afghanerne når de snart er overlatt til seg selv.
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen


Carsten Jensen og Anders Sømme Hammer fyrer av en viktig salve mot krigføringen i Afghanistan.
Ivo de Figueiredo, Morgenbladet

 

Anders Sømme Hammer

Anders Sømme Hammer er journalist som har arbeidet i Afghanistan siden 2007. Han har tidligere skrevet bøkene Drømmekrigen og Heia Kabul! I
Les mer om forfatteren
 

Carsten Jensen

Carsten Jensen er forfatter og journalist. Han har skrevet essays, romaner og reisebøker. Han har gjennom årene mottatt flere priser og legater.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top