Hiromi Kawakami
Merkelig vær i Tokyo


  

Fakta

ISBN: 9788275476874
Utgivelsesår: 2015
Oversetter: Magne Tørring
Innbundet


kr 349,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


Nå kommer endelig Japans fremste kvinnelige forfatter på norsk: Hiromi Kawakami vil kunne vinne mange leseres hjerte med sine vakre, underlige og rørende romaner fra den japanske storbyen.

I Merkelig vær i Tokyo møter vi 38 år gamle Tsukiko. En kveld støter hun tilfeldigvis på sin gamle lærer, som hun kaller sensei, på bar. Han er tretti år eldre, pensjonert og lever alene. Et særegent fellesskap oppstår mellom de to: De møtes for å spise, for å drikke (framfor alt for å drikke) og for å fordrive tiden sammen, uten for mange ord. Gjennom vakre og eiendommelige glimt fra deres liv sammen utvikler Merkelig vær i Tokyo seg til å bli en unik, stillfaren og rørende kjærlighetsroman.

Boka er oversatt til 14 språk og var nominert til Man Asian Literary Prize i 2013 og Independent Foreign Fiction Prize i 2014.

PRESSEOMTALE

Dette er den vakreste, og såreste, kjærlighetshistorien jeg har lest på lenge.
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Det som til slutt, etter endt lesning, slår en, er hvor lenge siden det er man leste en så ytterst delikat roman.
Stein Roll, Adresseavisa

Japansk roman der et forlegent forhold skildres med kløkt og sinnsro.
Jon Rognlien, Dagbladet

Murakami-fans vil utvilsomt omfavne denne boken, men den har også en sårhet og et blikk for detaljer som leder tankene i retning av Sofia Coppolas Lost in translation 
Aftenposten K, Kristin Valla

Det er (...) stemningen som virkelig suger leseren inn, som gjør at hun ønsker mer og mer, og blir sittende i Tsukikos selskap helt til boka er slutt, bare for etterpå å gå rett på nettsøk for å finne ut om flere av Hiromi Kawakamis bøker finnes på norsk.
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

En glimrende stilist (…) Vennskapet er  slående vakkert, og blir ikke lett for meg å få ut av hodet. En merkverdig roman.
Sindre Andersen, Klassekampen

Dette er en vakker beskrivelse av to mennesker som ivaretar hverandre og viser omsorg, men som er i stand til holde tilbake.
Brita Strand Rangnes, Stavanger aftenblad

Det er en søtladen beretning, men karakterenes lett pessimistiske livsholdninger og sarkastiske nådegaver holder romanen på den riktige siden av sentimentskalaen.
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

 

Hiromi Kawakami

Hiromo Kawakami er en av japans mest populære forfattere. Hun debuterte i 1994 og har skrevet bøker i flere sjangre.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top