Monica Kristensen
Amundsens siste reise


  

Fakta

ISBN: 9788232800247
Utgivelsesår: 2017
Innbundet


kr 399,-
Kjøp boka


 

Den 25. mai 1928 havarerte Umberto Nobiles luftskip «Italia» på vei tilbake fra Nord­polen til Svalbard. Det ble begynnelsen på en av de største og mest sensasjonelle redningsak­sjonene i polarhistorien. Snart sendte alle statsmakter som ville hevde seg i nordområdene ut ekspedisjoner for å finne de overlevende på isen. En hel verden fulgte dramaet. Bare én mann manglet: den gamle polarhelten Roald Amundsen.  

Utestengt av diplomatiske intriger, gikk han igjen sine egne veier. Den 18. juni steg han ombord i det franske sjøflyet Latham i Tromsø. Tre timer senere, underveis mot Bjørnøya, kom siste livstegn fra Roald Amundsen.

Basert på et unikt kildemateriale tegner Monica Kristensen et dyptgripende psykologisk portrett av den aldrende Amundsen – ikon ute, ruinert helt med falmet status hjemme. Med polarforskerens etterrettelighet og thrillerforfatterens sans for plot og dramaturgi følger hun sporene inn i isødet for å finne svar på gåten: Hva skjedde med Latham? Hvordan endte Amundsens siste reise?  

 

Monica Kristensen

Monica Kristensen har doktorgrad i glasiologi fra Cambridge, i tillegg er hun også kjent som polfarer.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top