David Nicholls
En dag


  

Fakta

ISBN: 9788275473835
Utgivelsesår: 2010
Oversetter: Nina Aspen
Innbundet


kr 349,-
Kjøp boka

Ebok: kr 99,-
Kjøp eboka


David Nicholls roman har toppet bestselgerlistene, mottatt overstrømmende kritikker, og er filmatisert med danske Lone Scherfig som regissør.


En dag er den ultimate feelgood-boka om kjærlighet og vennskap, frykt og forelskelse. Utgangspunktet er enkelt: Den 15. juli 1988, natten etter  eksamensfesten, møtes Emma og Dexter for første gang. Dagen etter skal deres veier skilles. Tror de. I stedet blir den første natten begynnelsen på et forhold ingen av dem helt vet hva er.

I En dag får vi møte dem igjen den 15. juli hvert eneste år i tjue år framover,  og se hvordan både forholdet, de to hovedpersonene og verden rundt dem  forandrer seg over tid. Resultatet er både en annerledes og uendelig sjarmerende  kjærlighetsroman, og et portrett av de siste tiårene som det er vanskelig å ikke kjenne seg igjen i.

Engelske anmeldere og lesere var enige: En dag fikk overstrømmende kritikker da den kom, og lå over ti uker på toppen av salgslistene i fjor sommer. Boken er nå filmatisert med Oscar-nominerte Lone Scherfig i regissørstolen og Anne Hathaway i hovedrollen som Emma.

For de som har lyst til å følge med på Emma og Dex sin tidsreise finnes det  også et soundtrack: I forbindelse med den norske utgaven har David Nicholls  gjort et utvalg av låtene som opptrer i boka og som har vært viktige for ham under skriveprosessen. Spillelistelisten er tilgjengelig gjennom Spotify her.

PRESSEOMTALE

Varmt og morsomt. (...) Ubarmhjertig presist og usedvanlig velskrevet. David Nicholls er en stor humorist.
Sindre Hovdenakk, VG

Britisk vidd på sitt beste. En dag anbefales på det varmeste.
Cathrine krøger, Dagbladet

Sprudlende kjærlighetshistorie.
Miriam Lund Knapstad, Aftenposten

Intelligent britisk humor med stor nikke- og humrefaktor. En av årets beste bøker.
Marie Kleve, Dagbladet

Den perfekte strandlektyren for alle som ikke engang liker tanken på strandlektyre.
Nick Hornby

En vidunderlig, vidunderlig bok: vis, morsom, forstandig, full av medfølelse og ofte uutholdelig trist.
The Times

En glitrende bok om den hjerteskjærende forskjellen mellom det vi var og det vi ble. Alle lesere vil forelske seg i den. Og alle forfattere vil ønske at de hadde skrevet den.
Tony Parsons

Nicholls har tatt i bruk alle sine komiske og litterære evner for å skape en roman som ikke bare er rasende morsom, men også minneverdig, bevegende, og – på sin egen lavmælte og upretensiøse måte – ganske dypsindig.
The Guardian

En dag er en roman som er spekket med vittighet og intelligent humor. Det er godt driv i språket og man får et helt spesielt forhold til Emma og Dexter. Når sant skal sies så er ikke kjærligetsromaner helt min bane, men denne kan jeg anbefale på det aller varmeste.
Helge Kjøniksen, Moss Avis

 

David Nicholls

David Nicholls er født i Hampshire, England. Han er forfatter og manusforfatter.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKA


 

Video // En dag (filmen)


Her er traileren til filmatiseringen av En dag. Filmen kommer til Norge i november.

Back to top