Vårlisten 2011


Fakta

ISBN:
Utgivelsesår: 2011kr ,-
Kjøp boka


Vårens bøker er klare.


Vårens bøker er klare.

Last ned vårlisten lenger ned på siden eller bla i katalogen.

Det er bare å begynne å glede seg. Det gjør vi!

I tillegg til dette kommer det også ut en rekke flotte kunstbøker:

Januar

Just Loomis: a-ha photographer

Det finnes noen bilder som overlever sin egen tid fordi de blir ikoniske. Vi husker alle de første bildene av a-ha fra midten av 80-tallet som ledsaget kampanjene da Take On Me gikk til topps på Billboard-listen i USA. De var signert den amerikanske fotografen Just Loomis. Loomis fortsatte å som a-has hoff-fotograf til et stykke ut på 90-tallet. I denne foto-boken har Loomis for første gang samlet alle sine beste a-ha-bilder fra gjennombruddsårene. Mange av dem er aldri tidligere blitt vist. Bildene ledsages av kommentarer fra Warners mektige sjef på 80-tallet, Jeff Ayeroff og andre i  kretsen rundt bandets hovedkontor i Los Angeles. Forord: Magne Furuholmen. Sammenfaller med utstilling på Stenersenmuseet som åpner 10. februar.

Februar

Kåre Kivijärvi – Fotografier 1956-1991

Kåre Kivijärvi er en av pionerene i norsk fotografi. Han var blant de første som arbeidet med reportasjebildet som et subjektivt, kunstnerisk medium. Fotoboken Min verden er en annen er den endelige dokumentasjon av hele produksjonen fra debuten i 1959 til Kivijärvis død i 1991, til sammen 130 fotografier. Boken ledsager en stor retrospektiv utstilling på Nasjonalbiblioteket.

Willibald Storn

Willibald Storn har i en livsalder vært en banebrytende provokatør i norsk kunstliv. Med sin bakgrunn fra Wien har Storn vært et konstant uromoment i grenselandet mellom erotikk, estetikk og politikk. På atelieret oppbevarer han et helt bibliotek av erotiske skissebøker. Det sorte øye med undertittelen kåte livstegn – spor av angst er Willibalds Storns erotica – rått og rett fra blokka.

Mai

Magne Furholmen – in transit

Magne Furuholmen har lykkes i den krevende forvandlingen fra pop-stjerne til billedkunstner med internasjonalt nedslagsfelt. Den danske fotografen Lars Gundersen har fulgt ham fra de første bildene for snart 20 år siden til de spektakulære prosjektene han utfolder i dag. Boken er den første sammenfattende presentasjonen av hans virksomhet som billedkunstner og bringer oss tett på de kreative prosessene. Samtidig byr denne praktboken på alle de viktigste verkene, Furuholmens Greatest Hits. In transit viser hvorfor Magne F. – som han gjerne heter utenfor Norge – er blitt en av våre fremste internasjonale billedkunstnere.

Juni

Fargebilder fra en svunnen verden
– bilder fra Albert Kahns planetære arkiv

Norsk Folkemuseum arrangerer fra juni 2011 en utstilling om den første større fargedokumentasjonen fra Norge, utført for Albert Kahns Archives de la planète. Mellom 1909 and 1931 tok Kahns ”operatører” 72000 autochromes (lysbilder i farger) og 183 000 meter film fra 50 land. I dette fotografiske planetarkivet er Norge representert, gjennom den første dokumentasjonen gjort utenfor Frankrike. Bankieren Kahn, som trolig hadde interesser i Norsk Hydro, besøkte Norge allerede i 1910. Med på reisen var fotografene Auguste Léon og Ander Beer Wilse. Folk og landskap ble dokumentert ved hjelp av autochrome teknologien, oppfunnet i 1907 av brødrene Lumière. Dette var de første fargebildene, dvs. den første teknologien som automatisk gjenga farger slik de finnes i naturen.

 
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top