Pål Brekke, Fredrik Broms
Nordlyset En guide


  

Fakta

ISBN: 9788275476232
Utgivelsesår: 2013
Innbundet


kr 329,-
Kjøp boka


I Nordlyset – en guide gir Pål Brekke og Fredrik Broms svar på alt du ønsker å vite om Nordlyset: Når kan man se det? Hvor bør man reise? Hva slags utstyr trenger man? Og sist men ikke minst: hvordan tar man sine egne bilder av verdens eldste og mest spektakulære lysshow?


Hva er vakrere en kald vinternatt enn å få et glimt av Nordlyset som danser over himmelen? I tusener av år har folk i nord latt seg begeistre av det spektakulære lysshowet på nattehimmelen. Fenomenet har satt mytologiske spor i en rekke kulturer på den nordlige halvkule og blitt tilskrevet alt fra dansende ånder til Guds vrede. Men ingen tenkte på å sette det i forbindelse med solen før for hundre år siden. Da oppdaget den norske forskeren Kristian Birkeland at det skyldtes at solen bombarderer jordkloden med partikler.

Vi vet nå at nordlyset oppstår når ladede partikler fra solen vekselvirker med jordens magnetiske felt, som sender partiklene ned mot atmosfæren hvor de kolliderer med gasser og lyser opp himmelen. Ved å overvåke solen, er det derfor mulig å forutsi hvor og når nordlyset oppstår.

PRESSEOMTALE

This is a superb book that deserves to be on the shelf of every aurorae observer.
Keith Cooper, Astronomy Now

 

Pål Brekke

Pål Brekke er solfysiker og arbeider som seniorrådgiver ved Norsk romsenter.
Les mer om forfatteren
 

Fredrik Broms

Fredrik Broms har spesialisert seg på å fotografere nordlyset.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top